Kontakt: Anna Kylmä
Anmälan online
  • Anmälan till detta evenemang är stängd.
26
maj
2023
Ängelholm-Bjäre
Torekov Hamn
Hamnplanen
Torekov,
Sweden

Efter fjorårets succé anordnar vi ett nytt äventyr med Rotarybåten 26 maj 2023!

 

Fredagen den 26 maj - avgång kl. 18.00 från Torekov

 

Med M/S Agnes af Torekov och befälhavaren Nils Möller får vi uppleva en båtfärd utmed både Bjärehalvön och Kullahalvön. Tänk att få se alla charmiga små kustorter som t.ex. Torekov, Rammsjö, Vejbystrand och Magnarp från havet! 
 
Guiden Ingrid Persson Skog kommer att berätta om Bjäres historia, stormarna, fisket och forna tiders farofyllda seglatser till främmande länder. 
 
När vi närmar oss Kullahalvön och passerar Jonstorp och Svanshall, bjuds vi på en fortsatt spännande mix av fakta och fiktion. Här figurerar namn som Tycho Brahe, Valdemar Sejr, Kullamannen, Palnatoke och Ingmar Bergman. Naturligtvis stannar vi till en stund vid Lars Vilks omdebatterade konstverk Nimis och Arx vid foten av det sägenomsusade Kullaberg.

 

Under färden kommer vi att anordna ett välgörenhetslotteri där överskottet oavkortat går till ShelterBox, överlevnadsutrustning till katastrofdrabbade områden. Vi njuter av mat, dryck och härlig samvaro ombord. Vid 21-tiden beräknas vi vara tillbaka i Torekov. 

 

Allt överskott skänks, som alltid, till välgörande ändamål!

 

Anmälan: anmälan sker här på hemsidan eller via mail till anna@askarebolet.se, men aktiveras först då avgiften är swishad

 

Pris: 500 kr till swish nr 123 048 13 09 Märk betalningen: ROTARYBÅTEN och ert efternamn

I priset ingår båtresan till de två halvöarna, guidning och kaffe/te samt kaka.

 

 

Förbehåll: Båtturen ställs in vid dåligt sjöväder eller om vi får färre än 50 anmälningar

 

Läs om förra årets lyckade båttur!