Publicerad den 03 Oct 2023
Ett fantastiskt härligt utbyte med tre klubbar från Kanadas Distrikt 7080 ägde rum i helgen.
Värdar i vår klubb var Cecilia Eliasson, Ann Myhrman, Anette Rajaniemi. Marika Thulin, Ann Lönnberg och från Luntertun Rotaryklubb Stina Andersson. Hjälpte till under helgen gjorde även Helena Ingemarsson och Madeleine Eidmark.

Programmet blev mycket, mycket uppskattat. Vi tänkte att vi inte skulle gå över ån efter vatten och fokuserade på att visa Bjäre, men fokus på Ängelholm och Båstad.

FREDAG 2023-09-29
Överlämnande av gästerna skedde i Klippan där vi besökte Klippans Yllefabrik. Fin presentation och en del shopping.
Ängelholm Rotaryklubb bjöd sedan våra gäster på en mycket god lunch. Här skedde utbytet av flaggor och Dan från Burlington North berättade om Canada med siffror och humor.
Efter detta blev det en Walk-of-fame-promenad, där vi tillsammans berättade om de Ängelholmare som fått utmärkelse på Storgatan.
Vi visade nya gångbron där Cecilia berättade lite historia.
Hos Helena på Handskmakaregården fick vi ett glas bubbel och se hur fint man kan restaurera ett hus från 1700-talet.
Hos keramikern Sofia Nilsson fick vi se tillverkning av en lergök och sedan hennes utställning.
Svensk fika hos Hotel Lilton och sedan besök hos konstnären Ebba Kristina på Ateljé Å-sikten.
Fredagen avslutades med en middag hemma hos respektive värdfamilj.

LÖRDAG 2023-09-30
På morgonen var det utrymme för fri aktivitet, t ex shopping, vila eller motion med värdfamiljen
Brunch modell stor... intogs sedan på Margretetorps Gästgifvaregård där vi fick chans att visa var vi håller våra frukostmöte.
Sedan var de dags för guidning med Madeleine vid UFO-monumentet i Sibirien.
Stina hade ordnat en fantastisk lokal och dessutom ärtsoppa och punsch till vår Svenskfest. Flaggor, sånger, hattar, dans i en glad blandning! Alla hjälptes åt och det blev en fantastisk tillställning.

SÖNDAG 2023-10-01
Birgit Nilsson museet var en överraskning för många. Breathtaking.
Lunch på Båstad Golfklubb est 1930. All historia imponerade märkbart på våra gäster.
Ingrid Persson Skoog som anslutit redan på museet var en stor tillgång vid frågor. Dessutom fick vi kul anekdoter lite här och var.
Besök på Märta-Måås Fjetterström-museet var stort för de flesta. En imponerande historia i många avseende.
I Mariakyrkan hade Anette ordnat ett speciellt mottagande med orgelmusik och besök uppe i tornet. Ingrid guidade oss kring den mycket gamla interiören.
Vi hann också med tennisstadion som intresserade många av våra besökare.
På kvällen var det Farewellparty hos Ann Myhrman. Catering, mjöd och challenges! Noma, District 7080's teamleader höll ett fint tacktal med fokus på Friendship.

MÅNDAG 2023-10-02
Vi transporterade våra respektive gäster till COOP i Ängelholm dit vi beställt en fin taxi-buss som tog våra nyvunna vänner till Kastrup för hemfärd.

Vi fick så otroligt mycket tack för det varma mottagandet. Våra besökare sa om och om igen att den värme, glädje och omtänksamhet som visades var imponerande. Det känns som vi fått vänner för livet. Precis som det ska vara!